5 december 2010

Avslutning i snön



Då har vi redan avverkat vår första termin som skogsknoppar och idag var det dags för avslutning med lite extra mys. Barnen hade föräldrar och syskon med sig och vi hade också uppmuntrar mor- och farföräldrar att följa med och se hur härligt vi har det på våra söndagsmorgnar i naturen.


Vi höll till utanför på Friluftsfrämjandets gård Backen med tillgång till praktiskt vindskydd och stor grill. För optimal stämning låg snödrivorna höga och glögg/varm saft med pepparkakor smakade bra för både stor och liten. Trots kylan och fint fallande snö samlades vi som vanligt i ring för att sjunga namnsång och både hoppa och stampa för att hålla värmen. Mamma knopp hade kommit med oss idag också, men naturligtvis var hennes busiga knoppbarn på rymmen. Lite sånger som "lille knopp" och "vi äro små knoppar vi" höll stämningen på topp.


Sedan passade det bra att dra sig upp emot huset för att ett gäng förväntansfulla storfiskare skulle få prova sin lycka i fiskdammen. En blå pressening med lite färglada fiskar mellan dörrposterna gjorde tricket och ansikte efter ansikte lyste upp när det nappade på vårt enkla spö med lina och tvättklämma. I små påsar fick man sin avslutningspresent i form av en liten minikåsa (Nallekåsan från Leve plastprodukter) med Friluftsfrämjarlogga, terminsmärke och en ask med russin.


Under tiden hade ett par av föräldrarna dragit igång grillningen och det satt fint med korv och bröd vid vindskyddet. Både barn och föräldrar må ha varit frusna, men alla hade ett leende på läpparna när vi tog farväl och redan såg fram emot den nya termsinsstarten första söndagen i februari.

Tack alla fina knoppar och föräldrar för många härliga söndagsmorgnar i naturen!

1 kommentar: