21 november 2010

Hinderbana


Näst sista gången för terminen och vi gläds åt att uppslutningen är god trots både rusk- och förkylningstider. Barnen börjar nu växa ikapp varandra mer och mer och snart tar alla våra 21 små knoppar sig fram för egen maskin. Tack och lov för det när vi idag hade hinderbana på schemat för lite extra rörelse som gör gott i novemberkylan.

Namnsången är vardagsmat för knattarna och nu ser vi hur flera av dem börjar blicka bort mot mamma knopps träd redan innan vi hunnit runt ringen. De förrymda knoppbarnen ska samlas in och idag introducerade vi en ny liten visa till repetoaren:

Vi äro små knoppar vi, klapp-klapp (2 ggr)
Vi sitter i skogen
och sjunger och trallar
Vi äro små knoppar vi , klapp-klapp

När halva gruppen precis lärt sig gå får man komma ihåg att hålla aktiviteterna på en nivå så att alla kan vara med och vi ville dessutom till största delen använda oss av "hinder/redskap" som vi hittar naturligt på vår lägerplats. Barnen med föräldrar skickades iväg att hitta varsin pinne och en sten och sedan lade vi ut fynden på rad. Pinnarna hoppade vi över till glada tillrop och mellan stenarna sprang vi sicksack med en stödjande hand från mamma eller pappa.


Sedan lystrade vi noga mot skogen och tyckte oss höra ett gäng elefanter stampa i fjärran! Ett snöre utlagt på marken blev spindeltråd och därpå balanserade barnen i tur och ordning med sina föräldrar medan gruppen sjöng "en elefant balanserade" - stor succé!


I skogen fanns en pressening uppspänd och därunder kröp vi in som små tomtar och sjöng naturligtvis "i ett hus vid skogens slut". Mysigt tyckte barnen och hade det inte varit för att fikan hägrade, så hade säkert en och annan knopp insisterat på att stanna i "huset". Det fikades, somnades i några av vagnarna och barnen som  hade lite ork kvar avslutade som vanligt med att kura ihop tillsammans och sjunga "björnen sover".

Ännu en härlig söndagsmorgon i skogen och nu har vi bara avslutningen kvar innan juluppehållet. Jag misstänker att både en och annan knopp och förälder kommer att längta till den nya terminsstarten i vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar