2 september 2012

Nybakade Knytten fiskar krabbor


Så blev vi då Knytten och gruppen växte med ytterligare några barn inför nya terminen. Vi vill verkligen att barnen ska känna att de är större och har tagit ett nytt steg, så vi har helt nya lekar och rutiner. I år vill vi att barnen går själva till platsen där vi ska vara (olika varje gång) och att de själva bär sin ryggsäck.


Namnsången ersattes av "Plingelinge tåget", men vi får se om det blir hållbart med en så stor grupp. De rymningsbenägna knoppebarnen har ersatts av knyttebilder med barnens namn som vi hänger upp på olika ställen. Vi tänker oss att de flesta av våra treåringar vid det här laget känner igen sitt eget namn och de verkade gilla övningen. Speciellt som de fick ett klistermärke att sätta fast på baksidan.


Dagens tema var havet och krabbfiske och vi uppehöll oss vid Finnasandens badplats och småbåtshamn. Alla fick tillverka varsin rev av klädlina och tvättklämma och sedan började jakten på bete. Liggandes på bryggorna kändes det skönt att de flesta följt våra uppmaningar om flytväst. Barnen var hur duktiga som helst och till fikan hade vi sällskap av ett gäng småkrabbor i hinkar.


En uppskattad aktivitet som vi har turen att kunna ägna oss åt under den varmare årstiden här på västkusten. Kul att föräldrarna var så engagerade och en och annan hade nog gärna fiskat vidare om inte barnen varit redo för fika.


Nya avslutningsleken är "ballongen" där vi alla står hand-i-hand i en ring som växer när vi blåser. Barnen älskade denna och skrattade hysteriskt när ballongen till slut smällde. Vi fick leka om och om igen och många var säkert de familjer som fick blåsa en liten ballong hemma på eftermiddagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar