28 augusti 2012

Sista knoppavslutningen


Det är svårt att tro, men nu har vi redan avverkat två hela år som skogsknoppar och flera av barnen är dubbelt så gamla som när de började. Det har varit fantastiskt att se kniopparna utvecklas och växa både sin nyfikenhet och sitt intresse för naturen. Vi har kört stenhårt på rutiner och kontinuitet och i ärlighetens namn är vi nog flera föräldrar som är lättade att det är dags för nya sånger och aktiviteter som knytten.


Vi har ju varje gång letat upp de förrýmda knoppebarnen och återbördat dem till mamma knopp, men nu var det dags att ta farväl av dem för gott. Som en liten ritual samlade vi ihop mamma och barn, förpackade dem väl i ett paket och adresserade dem till de små nya knopparna i föreningen. Barnen tyckte det var kul och var stolta att kunna ge dem till "småttingarna".


Vi tog en favorit i repris och bakade krabbelurer till fikat - lärdomen är dock att föreningens stormkök bör bokas i förväg. Vi klarade mirakulöst att grädda godsakerna till 12 barn med familjer på ett endaste kök tack vare vår utmärkta specialbagare Sofia.


Gulliga familjerna gladde oss ledare med fina avslutningsblommor och vi strålade ikapp!


Finalen blev en skattjakt där barnen fick ledtrådar på en enkel karta och till sist hittade skattkistan med avslutningspresenter och terminsmärken. Varsin liten plastflaska för picknicken och ihopvikbara sittunderlag togs väl emot. Nu har vi snart en komplett packning för Skogsknytteryggsäcken som ska med i höst. Nu är det ju dags att alltid gå själva på träffarna och bära sina egna saker.




...och så avslutade vi med en allra sista Björnen sover innan det var dags för knopparna att ta ett välbehövligt sommarlov innan vi möter nya äventyr som knytten i september. Välkomna tillbaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar