14 december 2011

Avslutning på tredje knoppterminen


Första söndagen i december var det så dags för avslutning på vår tredje termin som skogsknoppar. Vi som haft sådan tur med vädret på alla våra träffar i höst fick nu dystra prognoser frå SMHI om både storm och regn. Tur hade vi i alla fall med att regnet höll upp under våra 1,5 hr på Friluftsfrämjandets gård Backen, men däremot behövdes verkligen den värmande glöggen som vi bjöd föräldrarna på. Barnen höll till godo med pepparkakor och höll värmen men hopp och spring.


Som alla andra gånger var det namnsång, prickar till nyckelpigorna och letande efter knoppmammans förrymda barn. Med kylan och blåsten vinande kastade vi oss därefter direkt in i värmande korvätning runt elden, med några av oss inkrupna i vindskyddet. Visa av tidigare erfarenheter med utsvultna knoppar som fått vänta för länge på bakande och lagande över öppen eld, så hade vi fuskat och kokat de flesta av korvarna innan. Ett par tappra själar grillade över brasan och barnen lät sig väl smaka med härliga ketchupmustascher både högt och lågt.


Förväntansfulla knoppar drog sedan ut på skattjakt i omgivningen och hittade sina påsar med terminsmärken, en ask russin och lilla terminspresenten som denna gång var ett par praktiska ullstrumpor för vinterns utelek. Som alla andra gånger slutade vi med Björnen sover och sedan skiljdes vi åt för en längre vinterledighet innan vi åter ses i februari för vår sista termin som Skogsknoppar innan vi tar steget in i Knyttevärlden.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar