10 oktober 2011

Knoppar på bondgård


Nu när vi gått och blivit andraårsknoppar och allt tyckte vi att det var dags att prova vingarna och lägga in en lite längre utflykt under en av våra träffar. Vi valde att åka till Stättareds 4H gård ca 1/2 hr söder om Kungsbacka och av uppslutningen att döma och barnens entusiasm så var det klart ett uppskattat drag.


Gården är liten, men ligger i en underbar och stillsam oas mitt inne i bokskogen och på plats finns det bra ytor att leka på, grillar att använda och natrurligtvis massor med spännande bondgårdsdjur. Barnen som varit här tidigare med sina föräldrar kunde vi knappt få att sitta still, men med de roliga nyckelpigorna och en rekordlång namnsång fick vi till en liten samling.


Knoppmamman hade åkt med oss i bilen och naturligtvis passade alla hennes små knoppbarn på att rymma när vi öppnade bagageluckan. Barnen letade rätt på dem och hann med nöd och näppe sjunga en trudelutt innan det blev full fart mot grisar, höns, getter, kossor, nyfödda kalvar och en och annan kanin.



Tanken var att vi skulle ordna häst och vagn till barnen, men då hästen gått på semester för säsongen var knopparna precis lika glada med att kika på djuren, klättra över gärdsgårdar och klappa gårdens katter.





Träffen avslutades med grillning, men jag misstänker att det var både en och annan familj som blev kvar långt därefter hos de söta djuren. Klart ett utflyktsmål att rekommendera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar