16 maj 2011

Träd med fina nya blad


Tema träd stod åter på programet för träffen i söndags och den här gången hade vi prickat helt rätt med lövsprickning och fina gröna blad på alla träd i vår glänta. Det känns som en evighet sedan vi senast riktade vårt fokus på det gröna, så lite osäkra var vi allt på vad vi skulle hitta för arter omkring oss.


Dagen till ära hade inte bara mamma knopps barn rymt, utan även mamma knopp hade tagit helgledigt med hjälp av en busig liten tvååring. Barnen blev lite lätt konfunderade när en livs levande mamma fick agera vikarie, men snart var alla små knoppbarn upphittade och återlämnade. Det är påtagligt att barnen nu har mycket mer spring i benen och mod att ge sig ut på lite längre upptäcktsfärder utan sin mamma eller pappa, så mamma knopps barn återfinns nu på lite lurigare ställen bakom träd och stenar.


Att sitta stilla var inte dagens melodi för något av barnen, så vi stoppade in en aktiv lek innan dagens tema. "Kom alla små knoppar" var populärt och barn/föräldraparen turades om att ropa och hitta på vad knopparna skulle komma som: fiskar, grisar, elefanter...

Med oss hade vi sedan bilder på tio vanliga träd och barn och föräldrar gick på jakt efter blad, näver och kottar - fynden lades sedan upp intill vardera bilden. En alldeles lagom övning att göra tillsammans och sedan någonstans var det hög tid för fika och en avslutande björnen sover.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar