22 februari 2011

Vinter och riktigt kallt

DSCF3976   
För terminens andra träff hade vi planerat vintertema, men nog blev vi lite tagna på sängen när man kom upp på söndagsmorgonen och termometern stod på minus 10 grader. Men nog är våra knoppar och deras föräldrar riktiga entusiaster när vi kunde räkna in 12 små och nästan dubbelt så många föräldrar trots den bistra kylan. Solen var dock med oss och vi fick en helt underbar morgon i vår glänta invid Kungsbackafjorden.

DSCF3981 
Snön var det däremot lite sämre med, men med lite god vilja tog hälften av gruppen sig fram med pulka. Egentligen hade vi tänkt oss en liten äventyrs-/hinderbana per pulka som dagens övning, men i brist på åkdon och lämpligt underlag improviserade vi istället med lite lek och rörelser som höll små barnkroppar varma.

DSCF3983  
Namnsången, att leta efter mamma Knopp och vår nu digra sångskatt av "Lille Knopp", "Knoppar bak stenen", "Vi äro små Knoppar" och "Ett Knoppebarn" håller i ur och skur. Vidare hade några av våra djur följt med ut i ryggsäcken och smitit ut i buskagen runt lägerplatsen.

DSCF3986 
Knopparna ångade runt och hittade kaninen under en björk (vi skuttade runt trädet i ring), herr groda som solade sig på en sten (små grodorna), räven som krupit upp i ett träd (räven raskar) och ekorren som stött sitt lilla ben på väg upp i en gran.

DSCF3989
Knoppar bar stenen, vad har ni för er?


DSCF3992
Fika med varm dryck smakade extra bra i det kylslagna vädret
          DSCF3999       
Som vanligt avslutade vi med Björnen sover och hade knopparna fått bestämma hade de gärna legat kvar på preseningen och solat hela eftermiddagen i sina varma goá kläder.

DSCF4007

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar