26 september 2010

Andra träffen - stenar

Två veckor efter första träffen hade det tillkommit ytterligare ett gäng wmå knoppar och vi var idag 15 glada barn med entusiastika föräldrar. Den här gången träffades vi för att gemensamt ta oss ner till skogsgläntan invid havet som är tänkt att bli vår permanenta plats för träffarna. Vi har valt en plats dit man lätt tar sig med barnvagn och som ska kännas bekant och avgränsad för barnen. Det finns både öppna ytor och en liten skog att dra sig in i och strax nedanför ligger den steniga stranden invid fjorden.

Vi startade med namnsången och mamma Knopp med sina förrymda knoppbarn för att barnen skulle känna igen sig från förra träffen. Idel glada miner och när knoppbarnen var upphittade och återbördade sjöng vi tillsamman (mel. lille katt):
Lille Knopp
Lille Knopp
Lille söte Knoppen
vet du att
vet du att
i skogen är det toppen
DSCF3333

Dagens tema var stenar, så barn och förädrar knatade ner till den steniga stranden nedanför "lägerplatsen". Klink, klonk lät det i alla de medhavda fyndhinkarna och vi hade nog egentligen behövt en större hjullastare för att ta rätt på alla våra fynd. Istället delades det ut kritor för lite roligt målande på de stora lena stenarna. Mästerverken tog vi med oss upp till fikan och hade vernissage på en liten medhavd duk. Till nästa gång får vi ha med en liten sophink till allt skräp som de små knopparna duktigt plockade upp från stranden. "Man ska aldrig, aldrig, aldrig skräpa ner..."

För att skapa en liten avskedsrutin körde vi åter igen Björnen sover som avslutning och den här gången vågade några av barnen lägga sig ner och "sova" bredvid den stora björnen medan vi sjöng.

DSCF3320

För vår del var det härligt att ha mormor med när mamma ska hinna med att vara ledare för 14 andra barn förutom att vara behjälplig den egne lille guldklimpen på naturäventyret .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar